pupdate

Hoi allemaal!

Ik realiseer me dat me het eigenlijk veel te lang geleden is dat ik hier iets van me heb laten horen, maar ik heb het de laatste tijd dan ook zo druk met Hope

Vandaag is Hope alweer 14 weken oud en ik dacht dat het wel tijd was voor een puppy update, een pupdate.

Meneer groeit ontzettend hard, echt niet bij te houden! Het is alsof hij met de dag groter wordt. Afgelopen week woog hij bij de dierenarts al 9,5 kilo. Hij is al uit zijn eerste ‘Hulphond in opleiding’ hesje gegroeid, die ging gewoon niet meer dicht. Ondertussen draagt hij dus gewoon al een maatje M.

Ook heeft hij echt zo zijn puppystreken. Mijn armen en handen zijn het allerleukste om in te bijten, ook al weet hij dat hij dat niet mag. Ook vindt hij het ontzettend leuk om er met mijn schoenen of sloffen vandoor te gaan. Wederom weet hij dat hij daar niet aan mag komen, dus wat doet meneer? Zodra hij een schoen of slof te pakken heeft, zet hij het op een rennen en vliegt hij mijn kamer uit, om vervolgens ergens verstopt in een hoekje tevreden op zijn vangst te gaan liggen kauwen. En zo gaat het met meer spullen waarvan hij weet dat hij ze niet mag hebben. Wat natuurlijk ook heel leuk is (voor Hope dan, is voor mij wat minder leuk), is dat als hij iets in zijn mond heeft dat gevaarlijk is, en ik het dus uit zijn bekje wil halen. Dan gaat hij zo hard mogelijk door het hele huis rennen om mij uit te dagen. Het is dat hij niet kan praten, anders had hij geroepen: ‘Je krijgt me lekker toch niet te pakken!’ Ja, vraag ik me af of het wel echt een puppy is of toch niet toevallig een draakje?

Als ik nu heeeeeeel onschuldig kijk, dan heeft baasje misschien niet door dat ik mijn dekentje uit de bench door de hele kamer aan het slepen ben.

Verder hebben we nu wekelijks training en dat gaat goed! We hebben een hele fijne trainster en Hope heeft al veel dingen geleerd. Hij kan al zit en af op commando en we zijn nu blijven aan het oefenen. Ook gaat het trekken aan de lijn al steeds beter en loopt hij vaak een deel van de wandeling heel strak naast me en focust op mij, wat natuurlijk beloond wordt met heel veel snoepjes. Verder is het nog steeds heel erg gericht op socialisatie. Oefenen met niet meer zo bang zijn voor de kippen, samen voor het eerst met de bus en heel vaak oefenen met naar de winkel gaan.

voor het eerst mee met het openbaar vervoer en wat heeft deze kanjer zich keurig gedragen!

In de supermarkt doet hij het steeds beter. Andere mensen negeren en op mij focussen gaat met kleine stapjes (en heel veel snoepjes) vooruit. Maar zodra hij kinderen ziet, wordt hij helemaal enthousiast en begint hij als een malle aan de lijn te trekken. Soms begint hij dan ook te piepen of te blaffen, want ja, kinderen zijn toch zo leuk om mee te spelen. Maar dat mag helaas niet, zo maar midden in de winkel terwijl hij aan het werk is. Maar dat leert hij vanzelf.

helemaal in werkkleding

Qua zindelijkheid gaat het ook steeds beter. Ik ben gelukkig niet meer de hele dag aan het dweilen. Hij begint steeds beter aan te geven wanneer hij moet plassen, door bijvoorbeeld voor de deur te gaan liggen. Piepen doet hij niet echt, dus als hij voor de deur gaat liggen ga ik met hem naar buiten. Het nadeel daarvan is dat hij soms gewoon op die plek wil liggen, maar helemaal niet hoeft te plassen. Ik kan alleen niet ruiken wanneer dat is en dus ga ik elke keer met hem naar buiten dat hij voor de deur gaat liggen. Maar ja, beter een keer te veel naar buiten dan een keer te weinig. ‘S nachts doet hij het ook steeds beter. Hij plast bijna niet meer in zijn bench en naast de vaste uitlaatmomenten om 10:45 in de avond en 7:00 in de ochtend, hoef ik er midden in de nacht nog maar een keer uit om hem te laten plassen en dat is zeker vooruitgang. Ongelukjes gebeuren natuurlijk nog wel regelmatig, en de dweil staat dan ook nog steeds in mijn kamer, maar dat hoort er allemaal bij. Er zit goede vooruitgang in en dat is het belangrijkste.

Dit was voor nu onze pupdate. Heb jij nog vragen? Stel ze dan gerust want we beantwoorden ze graag!

Volg ons op instagram voor regelmatigere updates, hier posten we namelijk meerdere keren per week. Daar zijn we te vinden onder de naam @hulphondHope

tot snel!

Liefs Nadia en pootjes van Hope

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: